« Cremant, d'Anne Bailey | Inicio | Parlen de nosaltres... »

Comentarios

María

Hola! Em diuen Maria, sóc una xica de 13 anys. he llegit, "Escrit en la foscor" d'Armand Company, i haig de dir que a mi em va agradar moltíssim. Deurien d'escriure novel·les d'aquest tipus. Amb un final sorprenent! MOLA MAZO!! Fins aviat. María.

Antoni Cerdà

Pense que no és tan dolenta com diu aquest critíc literari la novel·la ESCRIT EN LA FOSCOR. Té alguns punts que no m'agraden, però en linies generals està bastant bé, i molt acertada en altres punts de vista. El final s'ha de llegir més d'una vegada, jo entès que la que escriu el relat està boja, i es ella la que mata tots els seus amics, i tot el que ha escrit al llarg del relat es pura mentida. No sé que pensara el critíc que ha escrit la critica d'ESCRIT EN LA FOSCOR? Antoni Cerdà. València

Quadern

Hola! Gràcies per participar en el bloc. Es tracta d'això, si no, no tindria gaire sentit.

En primer lloc, Antoni, no sóc cap crític literari. Sóc un simple lector, que treballa com a professor de valencià, i que ha posat en marxa aquesta pàgina per tal de parlar sobre tot allò que fa referència a la literatura adreçada als joves. Per tant, allò que llegiu al bloc no és més que una opinió: i els comentaris serveixen per poder donar altres opinions, en la mateixa línia o en la contrària. Té igual. Només es tracta de crear un debat i aportar idees.

Aquesta novel·la, sempre segons la meua opinió, no és ni millor ni pitjor que altres novel·les juvenils -algunes de les quals tenen molt d'èxit-.

És cert, com ja he dit, que té els diàlegs no m'agraden, no em semblen ben construïts ni creïbles. També és cert que potser els diàlegs són la part més complicada en la creació d'una novel·la.

Però la meua crítica sorgeix molt especialment per la contradicció que existeix, al meu parer, entre la contraportada del llibre i la història. Ja sé que les contraportades solen fer "propaganda" del llibre, però trobe que és innecessari presentar la novel·la de manera tan agosarada:

- Aquesta és una novel·la juvenil més: no s'aparta de tantes altres novel·les "trepidants i superficials per a adolescents" (com diu el text del llibre). És una més. I pot ser que la història entretinga i agrade, però no és millor, ni està millor escrita, que moltes altres.

- No he trobat les "considerables pretensions psicològiques i crítiques" que s'anuncien. Com ja vaig comentar, trobe els personatges molt superficials i fins i tot, alguns, caricaturescos.

- I pel que fa al final de la història jo he entés que Eloïsa -qui ens conta la història- és la bruixa Drusilla, que ha aconseguit acabar amb els descendents dels soldats que van cremar-la en la cova en la qual ocorre l'acció. Això és el que jo deduesc si llegim les últimes quatre línies del relat (pàg. 108) i la llegenda de la bruixa Drusilla (final de la pàg, 40).

Evidentment, i torne a repetir, només es tracta d'una opinió, i que les vostres són les que donen sentit a l'existència del bloc.

Fins aviat!

Jordi_pv

Hola!! No he llegit aquest llibre, però encara així, vull donar-te tot el meu recolzament a la crítica dels llibres per a joves que fas. Tinc dinou anys, i des de fa un parell m'he adonat que la gran majoria de llibres per a joves són d'aventures, amb trets tan tòpics (viatge de fi de curs, excursio a algun lloc) que aclaparen, i trames tan lineals i predibles que fan llàstima. No generalitze, pero sembla que s'ha creat un lector 'típic' que els escriptors per a joves tracten d'explotar fins la sacietat. Però el que més m'emprenya son precisament aquests drames "reals", el realisme dels quals no es veu per cap banda. Perquè sigam sincers: els joves lectors de hui estudien, d'acord, però també ixen de festa a València, i tenen els seus desenganys amorosos, i les seues baralles al pati, i moltes coses més que, sincerament, no he vist encara reflectides en cap llibre guanyador d'algun certamen literari. Esperem que açò canvie i algú retrate els joves de hui com realment són. Potser trobem prompte algun "Ferran Torrent" per a joves ;)

scoopyLon

Is that a new way? Are you trying to be with my training outbreak I have a good fresh joke for you! Why do hurricanes travel so fast? If they traveled slowly, we would have to call them slow-i-canes

PITON

A mi em sembla que tens alguna cosa en contra DEL XIC, el llibre esta be.

Segurament "DORMINT AMB WINONA RIDER" DEL CATALAN? EDGAR CANTERO TE AGRADA MES.

PUES MIRA PER A ON ES UNA COPIA BARATA D'UN LLIBRE QUE VA ESCRIURE ESTE XIC, NOU ANYS AVANS.
"VIATGE A WINONA"

Intentar justificar un libre TENINT COM A BASE la contraporta es com endevinar el sexe del angels. t'AS LLUIT CAMPEO.

Mikel

Quadern deuries de llegir "Diari de Guerra de Olga Ros" (Premi Ciutat de Torrent) del mateix autor.

3i4

Abans de criticar cal fer autocrítica:

1-Que la novel·la té un "cert caràcter teatral", no ho he sabut trobar, si no és perquè hi ha molts diàlegs: diàlegs falsos i poc creïbles.

Es posible qu'el caracter teatral no siguen es dialegs, segurament perque el teatre es la representació escènica d'un conflicte. i és això el que passa en el llibre.


2-És cert, com ja he dit, que té els diàlegs no m'agraden, no em semblen ben construïts ni creïbles. També és cert que potser els diàlegs són la part més complicada en la creació d'una novel·la.

esta clar seria millor que el xiquets parlaren i pensaren, com a un professor de valencià, que per cert no ha escrit ningun llibre.


3 Tenen tota la raó del món, jo no dic que no, però des del punt de vista d'un adult, no?

No si hara es jovens serem idiotes.

4- però, més aviat sembla que no sabia com concloure i ha cercat alguna cosa ràpida amb la pretensió de sorprendre.

Asi sembla que la bruixa Drusilla sigues tu. Quina capacitat.

5-No he trobat les "considerables pretensions psicològiques i crítiques" que s'anuncien. Com ja vaig comentar, trobe els personatges molt superficials i fins i tot, alguns, caricaturescos.

possiblement tu no trobaries aigua a la mar. Els personatges caricaturesc i superficials (potser com la critica que has fet) encara no sabem que té a veure una cosa amb l'altra.


5- Aquesta és una novel·la juvenil més: no s'aparta de tantes altres novel·les "trepidants i superficials per a adolescents" (com diu el text del llibre). És una més. I pot ser que la història entretinga i agrade, però no és millor, ni està millor escrita, que moltes altres.

SENSE COMENTARIS. NI ALTRES MILLORS ESCRITES QUE AQUESTA.

maria

este llibre el final monta molt de lio i no sacaba de entendre

jordi

q maerda de llire no vaig allegirme ningun atre llibre de este autor per molt curt q siga pero es una merdaaixi q io no vaig a llegirmen mes llibres de est autor

ale auu

dew!!***

kildorads

Хорошая задумка у сайта!

pnaunlock

Unlock PNA - convert to Mobile PC, update navigation maps

http://www.goodslowprice.com/en//unlock.htm

Обновление навигационных программ и карт в Ваших автомобильных и карманных навигаторах, КПК, iPhone или сотовых телефонах, русификация, перепрошивка, восстановление / Update navigation software & maps, update firmware, restore devices

GPS-Сервис разблокировки автомобильной навигации (PNA, PDA, GSM устройств) / Unlocking service (PNA, PDA, GSM)
Освободите свою навигацию от заводской блокировки и получите полный доступ к функциям своего устройства! Разблокируешь навигатор единожды - пользуешься бесплатно всю жизнь!

Все автомобильные навигационные устройства (PNA) имеют заводскую блокировку операционной системы (Windows CE) и предустановленную по умолчанию только ОДНУ навигационную систему без возможности установить что-либо самостоятельно. Но навигационных программ и карт сегодня очень много, также как и программного обеспечения и игр для Вашего устройства. После разблокировки устройства и получения полного доступа над ним Вы можете установить любые (причем несколько сразу) из существующих навигационных систем: Navitel, Автоспутник, Garmin & Garmin Mobile XT, SmartComGPS, iGO 2006 & iGO 2006Plus, iGO 2008 & iGO8 & iGO Amigo, Navigon, CityGuide, MioMap, Destinator, TomTom, Route66, Ozi Explorer, CityGuide, Мобильный навигатор, BeeLineGPS, AutoMapa, Ginius Driver, Мобильные Яндекс.Карты, Visicom, ГисРусса и многие другие!

Благодаря нашему сервису Вы можете самостоятельно разблокировать свой телефон, автомобильную навигационную систему (PNA), установить на свой карманный компьютер (PDA, КПК), iPhone с функцией GPS последние версии программ и карты навигации! Для этого Вам необходимо всего-навсего сообщить модель своего прибора и мы вышлем Вам архив с программой именно для Вашего прибора, запустив которую, Вы получите полностью функциональное устройство без всяких ограничений, установленных разработчиком Вашего прибора - Вы получите возможность использовать не только предустановленное устаревшее программное обеспечение и карты, а самые новые, сможете в будущем самостоятельно обновлять их не платя повторно никому за их обновление! Программа разблокировки не потребует от Вас никаких специальных знаний - достаточно скопировать ее на Вашу карточку или просто подключив через USB-кабель Ваш навигационный прибор к персональному компьютеру. Наши программы снабжены подробнейшими иллюстрированными инструкциями, поэтому проблем с разблокировкой не возникает - в любом случае будем рады оказать Вам бесплатные консультации по правильной разблокировке Вашего устройства.

Вот так может выглядеть экран Вашего навигатора после его разблокировки (это лишь несколько возможных примеров) - он превращается в полноценный карманный компьютер:


Видео-скрин демонстрирующий возможности разблокированного навигатора (нажмите чтобы скачать, 4,44MB, RAR, AVI, 8min)
http://www.goodslowprice.com/unlock_pna_GOODSLOWPRICE_COM.rar

Видео сделанное на работающем разблокированном устройстве автонавигации с установленным альтернативным меню (flv, 2MB)
http://www.goodslowprice.com/download/stopwordx.flv


Пакет разблокировки (инструкция и программа разблокировки) для любого (одного) устройства всего 20$ (USD)


Вы получите свой пакет программ для снятия разблокировки с Вашего устройства в течение 10 минут после подтверждения оплаты.

За дополнительные 10$ (если заказали разлочку и 20$ если только диски) Вы получите почтой 2DVD-диска или скачаете с нашего сайта САМЫЕ последние версии навигационных программ и карт к ним. На дисках также Вы найдете самые популярные программы и игры: калькуляторы, программы просмотра видео, flash и фото, прослушивания музыки, англ./нем. и др. словари, программы для чтения книг, файловые менеджеры и мн. другие. Все программы будут гарантированно работать, как на КПК, так и на автонавигаторах (PNA) под управлением WinCE (или Linux, если таковая установлена в Вашем навигаторе).

ДОПОЛНИТЕЛЬНЫЕ УСЛУГИ С НАВИГАЦИОННЫМИ GPS УСТРОЙСТВАМИ:

1. Предлагаем услугу по обучению Вашего навигатора видеть SD HC карточки бoльшей емкости (более 2 и 4ГБ) методом инкапсуляции необходимых dll-библиотек в установленную на Вашем навигаторе Windows CE. Услуга бесплатна для всех наших клиентов и возможна почти для всех моделей навигаторов. Не для клиентов услуга составляет 5$ (USD)

2. Предоставление оригинальной или альтернативной прошивки для Вашего навигатора. Прошивка необходима для восстановления навигатора к рабочему или к заводскому первоначальному состоянию. Если Ваш навигатор завис на заставке, не загружается, некорректно работает, Вы случайно удалили какие-то системные файлы и Вам не удается запустить программы, Вы хотите изменить китайский язык ОС на англ. и т.п. - Вам необходима новая прошивка. Стоимость прошивки и инструкции к ней по правильной установке на навигатор 10$ (USD)

Вот далеко не полный список автомобильных навигационных устройств, которые Вы сможете разблокировать с нашей помощью:

+ Accesstech NavAccess MX100
+ Accesstech MX200
+ Acer D100
+ Acer E310, E3xx
+ Acer P6xx
+ Acer d155 / d156
+ Acer v200
+ Actea Supratech 4.0
+ Aerosat SP-350
+ Aerosat SP-430
+ Aerosat SP-710
+ Aerovision ATLAS
+ Aerovision Navi
+ Aerovision SUPERSONIC
+ Airis T900
+ Airis T915, T920, T930
+ Airis T940E / T940I / T940EI
+ Airis T940T / T940T1 / T940T2
+ Akira-MM-4301-A3 (menu)
+ Akira 2000
+ Akira 3512
+ Akira 3518-A3 MM
+ Akira 4301-A3
+ Akira 512 517
+ Akira Guepard
+ Akira Guepard 2
+ Akira Stadion
+ Akira Pantera
+ Albatron TeePC
+ Altina A600
+ Altina A660
+ Altina A680 / A680S
+ Altina A700
+ Altina A760
+ Altina A800
+ Altina A810
+ Altina A860
+ Altina А1130
+ Altina А8010
+ Alegro AL 73000
+ AnexTEK moboDA G610
+ AnexTEK moboDA G620
+ A-Rival Naca 400
+ Asus A63X, A65X
+ Asus R300
+ Asus R600, R700, R700t
+ Aristo Voyager x500
+ Aristo Voyager m700
+ Aristo Voyager x800
+ AutoNAVI 3000 (Navigo)
+ Axxion GPS-374
+ Aytobe ATB 083
+ BBK N4302
+ Becker 7926
+ Becker 7827, 7927
+ Becker Traffic Assist 7827
+ Becker Traffic Assist 7934
+ Becker 7928
+ Becker 7929 - Ferrari edition
+ Becker 7934
+ Becker 7988 - Ferrari edition
+ Becker 7977 (menu)
+ Becker Z098 (menu)
+ Becker Z099 (menu)
+ Becker Z101 (menu)
+ Becker Z103 (menu)
+ Becker Z200 (menu)
+ Becker Z201 (menu)
+ Binatone Carrera A-350 (menu)
+ Binatone Carrera C-350 (menu)
+ Binatone Carrera BC t350
+ Binatone Carrera X-350 (menu)
+ Binatone Carrera X-430
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.3
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.4
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.5
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.5 Edition
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.2
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.3
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca MP3 Edition (menu)
+ Blaupunkt Lucca 33 (menu)
+ Blaupunkt Lucca 35
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca (menu)
+ Blaupunkt TravelPilot 100 (menu)
+ Blaupunkt TravelPilot 200
+ Blaupunkt TravelPilot 300 (menu)
+ Blaupunkt TravelPilot 500 - Pulpit
+ Blaupunkt TravelPilot 700
+ Bluebird Pidion BM-150
+ BlueMedia BM-6380, 6300
+ Blow GPS35
+ Blow GPS43 VBT
+ BLU-S
+ Bravium GPS 4306
+ Bravium GPS 4320
+ Carmani CA 450
+ Carmani СА 450 VolksWagen
+ Carmani СА 400 SsangYong
+ Carmani CA 400
+ Carmani СВ 400
+ Carmani CC 200 XL
+ Carmani СХ 230
+ Carmani СХ 230 BMW
+ Car trek 200, 400
+ Challenger GN-40 (clones: Navispace Discovery (NS-1200), EasyGo 200 / 230 / 240 / 245 / 300 / 300b / 400 / 410)
+ Clarion map-360 - PNA510T
+ Clarion map-560
+ Clarion map-670 - PNA460
+ Clarion map-770 - PNA470
+ Clarion map-780 - PNA480
+ Clarion NAX 963HD / NAX 973HD / NAX 980 HD / NAX 983 HD
+ ComStorm Star 3.5" / 4.3" / 5" / 7"
+ Cowon N2
+ Dalco DAL 9025
+ DAP MICROFLEX CE5000BWE / DAP MICROFLEX CE5000B
+ Digma DM350
+ Digma DM430B
+ Digma DM435
+ Delphi nav200
+ Dikom-GPS-MP350
+ DreimGO DG100 / DreimGO DG100BT
+ DreimGO DG110
+ DreimGO DG120
+ DreimGO DG200BT
+ DreimGO DG210
+ DreimGO DG220GC
+ DreimGO DG250DVB-T
+ DESAY 29
+ EasyDriver Navi 007
+ EasyGo 100 / 200 / 230 / 240 / 245 / 300 / 400 / 410 / 2000 / Element T1b / Element T5 / Element T6 / Element T7 / Element T8 / Element F1
+ Easy Touch ET- 907, ET-909
+ Econ 480BF
+ Econ F8432B Black
+ Econ H8431B
+ ERGO GPS 543
+ ERGO GPS 550B
+ EUROVOX NAVI
+ Explay-PN350
+ Explay-PN355
+ Explay-PN365
+ Explay-PN430
+ Explay-PN435
+ Fujitsu Siemens LOOX N100 (HTC Eden)
+ Fujitsu Siemens LOOX N110
+ Garmin NUVI 200, 255, 205GP and any others Garmin (only update & install newest maps) / и любые др. фирмы Garmin (обновление и установка новых карт)
+ Gateq-ENAV7010i
+ Gateq-ENAV7020i
+ Geo G8000 (Korea)
+ Geo G9000 (Korea)
+ Global NAVIGATION GN3566
+ Global NAVIGATION GN4368
+ Global NAVIGATION GN4373
+ Global NAVIGATION GN4392
+ Globus GL-100
+ Globus GL-200
+ Globus GL-250
+ Globus GL-570
+ Globus GL-600
+ Globus GL-800
+ GlobWay G108, G228B, G229
+ GeoVision 350
+ Gepard gps90232
+ GoGo 430
+ GoClever 4330a
+ GoClever 3530a
+ GoClever 3535
+ GoClever 3550a
+ GoClever 3520
+ GoClever 3510a
+ GoClever 4300a
+ GoClever 5010 FM BT AV-in
+ GoClever 5056 BT
+ GoClever 5065 BT
+ GoClever 5066 BT FM
+ GoClever 5068 BT
+ GT-NV-08
+ Hagenuk 300EU
+ Harman Kardon 310na
+ Harman Kardon GPS 500
+ Harman Kardon 810
+ Harman Kardon 910
+ Holux GPSmile 52+
+ Holux GPSmile 55 Car Navigator
+ Holux GPSmile 61
+ Holux GPSmile 62
+ Hewlett-Packard iPAQ 300 / 310 / 312 / 314 / 316 (HP iPAQ 300 / 310 / 312 / 314 / 316)
+ Huyndai H-NVB5000
+ iconX A410
+ iconX G300
+ iconX G310
+ iconX G400
+ inVion 4in1, 5in1, 7v121
+ iRiver NV Mini
+ iSUN 7003 (Redpower 8802G)
+ Ixtone GP43N
+ Jagga NavAccess MX-100
+ Jagga NavAccess MX-200
+ Jagga EG002 (NavAccess) & + Jagga (NavAccess) EG002 c Bluetooth
+ Jensen NL3500
+ JJ-Connect Navigator 101
+ JJ-Connect AutoNavigator 300
+ JJ-Connect 500
+ JJ-Connect 2000
+ JJ-Connect 2100
+ JJ-Connect 2500
+ JJ-Connect 3000 Wide
+ JJ-Connect 3100
+ JJ-Connect 4000W Traffic Camera
+ JVC KV-PX9
+ JVC KV-PX70
+ JVC KV-PX701
+ JVC KV-PX707
+ JVC KW-NX700
+ Lark Size 3,5'' (Lark 35.0, Lark 35.1, Lark 35.2, Lark 35.3, Lark 35.4, Lark 35.5 i 35.5c (Voyage), Lark 35.6)
+ Lark Size 4,3'' (Lark 43.0, Lark 43.1)
+ Lark Size 5''
+ Lark FreeBird (menu)
+ Lauf GP 03 = GPS L 501
+ Lexand Si-510 series Touch
+ Lexand ST-360 series Slim
+ Lexand ST-560 series Slim
+ Lexand ST-565 series Slim
+ LG N10 / LG N10e / LG N10t
+ LG LN400
+ LG LN500 / LN505 / LN510 / LN515 /LN555
+ LG LN600
+ LG LN700 / LN704 / LN705 / LN710 / LN715
+ LG LN730
+ LG LN735
+ LG LN740
+ LG LN790
+ LG LN800 / LG LN800T
+ LG LN830 / LN830R
+ LG LN835 / LN835R
+ LG LN840 / LN840R
+ LG LN845 / LN845R
+ LG LN855 / LN855R
+ LH900N
+ Link Plus NAV 3502
+ Link Plus NAV 4302
+ Macrom Navix
+ Mag GN-2010
+ Mag GN-2020
+ Magellan ROADMATE 1200
+ Magellan ROADMATE 1412
+ Magellan ROADMATE 2200T
+ Magellan ROADMATE 800
+ Majestic audiola
+ Manta EasyRider - 060 (menu)
+ Manta GPS-410 & GPS-420 (menu) & GPS-430 (menu)
+ Manta 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70
+ Macrom Easyx
+ MaxCom NAVi - 351
+ MaxCom NAVi - 432
+ Maylong FD-220
+ Match Navi-100 (menu)
+ Micromaxx MM 95242 MDPNA150
+ Mio DigiWalker h610
+ Mio moov 200 - EU (Europe version)
+ Mio moov 200 - n177
+ Mio moov 200 - USA
+ Mio C210
+ Mio DigiWalker c220
+ Mio C230 & Mio DigiWalker C230t
+ Mio C250 & Mio DigiWalker C250
+ Mio 269 Plus Digi-Walker
+ Mio C310 510 & Mio DigiWalker C310 510
+ Mio C320 520 720 & Mio DigiWalker C320 520 720
+ Mio Spirit V505 TV
+ Mio Spirit V735 TV
+ Mio H610
+ Mio C620
+ Mio C710, C720, C720B C725 & Mio DigiWalker C710, C720, C720B, C725
+ Mio moov 300 - n179 - Cobia 400
+ Mio moov 330 - n179 - Cobia 410
+ Mio moov 360 - n179 - Cobia 420
+ Mio moov 500 / S505 / Spirit 500
+ Mio Moov S555 / S556
+ Mio moov 580
+ MiTAC Mio 268 Digi-Walker
+ MiTAC Mio 269 Digi-Walker
+ Motivo avMap
+ Medion MDPNA 150 = MD95181 (menu)
+ Medion E-4110 = MDPNA-460t (menu)
+ Medion P-4410
+ Medion E-4420 = MD96760 (menu)
+ Medion E-3115 (menu)
+ Medion GoPal E3115
+ Medion MD 95895
+ Medion MD 95900
+ Medion MD 96123 - PNA 205
+ Medion MD 96310 - 3210
+ Medion MD 96130 - PNA 315t
+ Medion MD PNA150
+ Medion MDPNA 200 / 240t
+ Medion PNA 200S MD95900
+ Medion PNA 210 GOPAL
+ Medion PNA 300 MD95574
+ Medion PNA 310 MD95385
+ Medion MDPNA 315
+ Medion MDPNA 350
+ Medion MDPNA 465t (menu)
+ Medion MDPNA 470t p4410 = JVC KV-PX70
+ Medion MDPNA 470t P4Q
+ Medion MDPNA 500t MD95720
+ Medion MDPNA 510t MD96040
+ Medion GO PAL E4430
+ Medion PNA 1200 MD96710
+ Mesada
+ Modecom
+ Modecom FreeWay MX
+ Motivo
+ Motorola MOTONAV TN20
+ Motorola MOTONAV TN30
+ Mustek GP-220
+ Mustek GP-230
+ Mustek GP-250
+ Mustek GP-260
+ Mustek GP-440
+ MultiLaser EXPLORER 2
+ MX-ONDA MX 7235
+ MyGuide - 3000go
+ MyGuide - 3100
+ MyGuide - 3200
+ MyGuide - 3xxx series
+ MyGuide - 4000
+ MyGuide - 4300
+ Mystery-435
+ Mystery MNS-360MP
+ Mystery MNS-700S
+ NAV-CAM 700
+ NavGear Streetmate GP-35
+ NavGear Streetmate GP-43
+ Navgear Streetmate GT-50T-3D
+ Navia nv35
+ Navia nv45
+ Navia nv47
+ Navia nv55
+ Navia 2006
+ Navia 2008
+ Navia II
+ NaviGoo n3510
+ NAVIGO AutoNAVI - 3000
+ Navigon 1200, 1210 (menu)
+ Navigon 2100, 2110
+ Navigon 2100 max, 2110 max
+ Navigon 2210 (menu)
+ Navigon 3100, 3110
+ Navigon PNA Transonic 4000
+ Navigon 4350 max
+ Navigon PNA Transonic 5000
+ Navigon 5100
+ Navigon PNA Transonic 6000T / Navigon PNA Transonic 6000
+ Navigon PNA Transonic 7000T
+ Navigon 7100, 7110
+ Navigon 7200, 7210
+ Navigon 7300, 7310
+ Navigon 8100, 8110 (menu)
+ Navigon 9611 Porshe (menu)
+ NAVISPACE Discovery NS-1200
+ NAVIFLASH 1020/1020t/1040/1060
+ NAVIFLASH 1120
+ Navitel NX3100
+ Navitel NX3110
+ Navitel NX4110
+ Navitel NX4100
+ Navitel NX4110
+ Navitel NX4300
+ Navitel NX5100
+ Navon N250
+ Navon N260
+ Navon N350
+ Navon N360
+ Navon N450
+ Navon N460
+ Navon N470
+ Navon N550
+ Navon N560
+ Navon N650
+ Navroad 410
+ Navroad NR460
+ Navroad NR750F
+ NaviGoo n3521
+ NaviGoo n4320
+ NaviRoad 430BT & NaviRoad 450BV
+ NaviTop 5011
+ NaviTop 3511 (CNS Luna)
+ Navix 07PL
+ Navix 3508
+ Navix 4306
+ Navix 4306B
+ Navix 4307
+ Navix 4307B
+ Navix 4307Bx
+ Navman F20 (only update maps)
+ Navman N60i
+ Navman N20, N40, N60
+ Navman iCN510, iCN520, iCN530, iCN550, iCN720, iCN750
+ Navman S - (all serie / вся серия)
+ Navon N470
+ NDRIVE G50
+ NDrive G280S / NDrive G280R
+ NDrive G400
+ NDrive G800 / G800R / G800S
+ NDrive Touch
+ NDrive Touch XL
+ Neoline V-460
+ Neoline V-500
+ Newsmy S998 7.0 inch GPS Navigator (Westin G701)
+ Newsmy S999 5.0 inch GPS Navigator
+ NEXX NNS-3501
+ NEXX NNS-4301
+ Nokia 330 Auto Navigation
+ NOKIA 500 PD 14 / Nokia 500 Auto Navigation
+ NOVOGO vn-2270
+ NTW GNT-E350
+ NTW GNT-C430
+ NTW GNT-C431
+ NTW GNT-S430
+ NTW GNT-S600
+ Oocare LGPS-E9125N
+ Oocare LGPS-E9128NH
+ ORION G3510-ue
+ ORION G4310BT
+ Packard BELL Compasseo 300
+ Packard BELL Compasseo 400 & 420
+ Packard BELL Compasseo 500
+ Packard BELL Compasseo 600
+ Packard BELL Compasseo 820
+ Packard BELL Compasseo 810 / 830
+ Panasonic STRADA CN-GP50
+ Panasonic Strada Pocket CN-MP100D / CN-MP100DL
+ Panasonic Strada Pocket CN-MP200D / CN-MP200DL
+ Phantom Navigation Box
+ Phantom DVM-130G
+ Phantom DVM-1200 | 1200G
+ Phantom DVM-1320 | 1320G
+ Phantom DVM-1317 | 1317G
+ Phantom DVM-3028 | 3028G
+ Phantom DVM-1733 | 1733G
+ Phantom DVM-1700 | 1700G
+ Phantom DVM-3019 | 3019G
+ Phantom DVM-3006 | 3006G
+ Phantom DVM-1331 | 1331G
+ Phantom DVM-1800 | 1800G
+ Phantom DVM-1319 | 1319G
+ Phantom DVM-6500 | 6500G
+ Phantom DVM-3500 | 3500G
+ Phantom DVM-8300 & 8400
+ Phantom DVM-8500 | 8500G
+ Pharos EZ-Road PEZ120
+ Pharos Drive GPS 140
+ Pharos Drive GPS 150
+ Pharos Drive GPS 200
+ Pharos Drive GPS 250
+ PEIYING PY-GPS3501
+ PEIYING PY-GPS4301 (menu)
+ Pioneer PM-910
+ Pioneer PM-912
+ Pioneer MP-2035 BB
+ Pioneer MP-2038 BB
+ Pioneer MP-2039 BB
+ Pioneer AVIC F500BT / F700BT / F750BT / F760BT / F770BT / F900BT
+ Pioneer AVIC-8DVD (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ Pioneer AVIC-800DVD (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ Pioneer AVIC-9DVD (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ Pionieer AVIC-s1
+ Pionieer AVIC-s2
+ Pionieer AVIC-X1 (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ Pionieer AVIC-X1R (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ Pionieer AVIC-X1BT (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ Pionieer AVIC-D3 (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ Pionieer AVIC-X3 (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ PNi 350
+ Pocket Navigator MW-350
+ Pocket Navigator MW-430
+ Pocket Navigator PN-4300
+ Pocket Navigator PN-7020
+ Pocket Navigator PN-7050
+ Powerman PM-N430
+ Prestigio GEOVISION 100
+ Prestigio GEOVISION 135
+ Prestigio GEOVISION 150
+ Prestigio GEOVISION 350
+ Prestigio GEOVISION 450 BT (Voxtel Carrera X433, MSI MS5651, AIGO A5301, MyRoad 4308 TMC)
+ Prology IMAP 3100
+ Prology MDB-20
+ RAC SATNAV 110
+ RAC SATNAV 200
+ RAC SATNAV 300
+ RAC SATNAV 315
+ RAMAR 5026
+ RealAegis Armor 1000 Series
+ RealAegis Period 100 Series
+ Road Angel Navigator 6000
+ Roadmax vmax483 (Navmax)
+ GPS Devices win CES 2007 Awards (Navmax)
+ Roadmax vmax351 (Navmax)
+ Roadmax vmax361 (Navmax)
+ Roadmax vmaxNV1 (Navmax)
+ Roadmax vmax501 (Navmax)
+ Route 66 mini (menu)
+ SAILOR SA-9007
+ SHTURMANN Mini 100
+ Shturmann Link 300 & Shturmann Link 300 Pro
+ Shturmann A200 & SHTURMANN Play 200
+ Sigma ST10
+ Sigma ST20
+ SmartGPS 610, 620 (menu)
+ SmartGPS 310, 320 (menu)
+ Starway 4.3" & Starway 47 & Starway 50 & Starway 50A
+ Strato PJ63517
+ Stromberg Carlson GPS-4301
+ Supportplus SP-GPS22A
+ Supratech ACTEA
+ Sony KW4315
+ Sony u93tc, u92t, u83, u73t, u53, u51a
+ Symorp S35-A100
+ Symorp GP43BL
+ Targa PNA-E3530
+ Thinknavi UZ
+ TomTom (TomTom ONE, TomTom XL, TomTom GO 730, TomTom GO 930)
+ TELE System TS8.1PND
+ TELE System TS8.2BT / TELE System TS8.2PND
+ TELE System TS8.3PND
+ TELE System TS8.4PND
+ TELE System TS8800PND
+ TELE System TS8500PND
+ TELE System TS8600PND
+ Tenex 50s
+ TEVION p-310
+ teXet TN-500
+ teXet TN-505
+ teXet TN-510
+ teXet TN-555
+ teXet TN-600
+ ThinkNavi T7
+ Tibo A1000
+ Tibo A1550i
+ Tibo A1700
+ Tibo XRoad A4050
+ Tibo XRoad V4100
+ Tibo XRoad V4150
+ Tibo S1000
+ Tibo S1200
+ Tibo XRoad V4150
+ TN GoWay GPS 866
+ TN GoWay GPS 869
+ TRAK gps210
+ TRAK gps425 (menu)
+ Tracer Navigator TRN-1 = Keomo, model KM_RG_PND
+ Transonic PNA-4000 (MD 95330)
+ Transonic 5000t
+ Transonic 6000t
+ Transonic 7000t
+ Thomson Intuiva 420 ( LG )
+ TravelMate su/as 762035
+ Treelogic TL - 3501
+ Treelogic TL - 4301 B
+ Typhoon
+ Typhoon MyGuide Pocket Star
+ Typhoon MyGuide 2500 GO
+ Typhoon MyGuide 3000
+ Typhoon MyGuide 3210 GO
+ Typhoon MyGuide 3500 GO
+ Typhoon MyGuide 3610 GO
+ Typhoon MyGuide 4320 GO
+ Typhoon SilverGuide 5000
+ Valor Wave G355
+ Valor Wave G353
+ Valor Wave G431
+ Valor Wave G432
+ Valor Wave G435
+ Valor Wave 5" G512
+ Valor Wave 5" G513
+ Valor Wave 5" G515
+ Valor Wave 5" G516
+ Valor Wave G701
+ Valor Wave G702
+ Vdo Dayton MS 2000 NT
+ Vdo Dayton PN 1000
+ Vdo Dayton PN 4000 6000
+ Vdo Dayton 2050
+ ViaMichelin Navigation VM X-930, X-950, X-960, X-970, X-980
+ Visicom N431
+ Verdi GPS 011
+ WayteQ N300
+ WayteQ N310
+ WayteQ N330
+ WayteQ N350
+ WayteQ N360
+ WayteQ N410
+ WayteQ N470
+ WayteQ N500
+ WayteQ N510
+ WayteQ X610
+ WayteQ X620
+ WayteQ N700H
+ WayteQ N710
+ WayteQ N720
+ WayteQ N750B
+ WayteQ N770 / N770BT
+ WayteQ N800
+ WayteQ X810
+ WayteQ X820
+ WayteQ N850
+ WayteQ X920
+ WEG NP160U JVC
+ xDEVICE microMAP-Interlagos DeLuxe
+ xDevice microMAP SilverStone
+ xDevice microMAP-Monza Deluxe
+ xDevice microMAP-imOla DeLuxe
+ xDevice microMAP- GT
+ xDevice microMAP-4350
+ xDevice microMAP-6027
+ X-SITE XSN-352s
+ Yakumo EazyGoXSC / Yakumo EazyGo
+ YOTOO A328
+ YF Starway 4.3 (32C-5)
+ YF STARWAY 5.0
+ YT001
+ Мирком М500
+ All China Navigators (GPS - N5300, GPS - N5200, GPS - N5003, GPS - N5002, GPS - N5001, GPS - N5000, GPS - L511, GPS - L510, GPS - L509, GPS - L508, GPS L505 (Extreme Thin), GPS S505 (Extreme Thin) - Hot Selling, Car GPS Navigator (GPS-S507), Car GPS Navigator (GPS-L507), Car GPS Navigator (GPS-L506), Car GPS Navigator (GPS-S506), GPS L503 (Extreme Thin), GPS S502 (Extreme Thin), GPS L502 (Extreme Thin), GPS L501 (Extreme Thin), GPS (NPC-696), GPS (N683), GPS (NPC682), GPS (NPC699), GPS L504 (Extreme Thin), GPS S503 (Extreme Thin), GPS (NPC809), GPS (NPC684), GPS (N619), GPS (NPC330), GPS (N339), GPS (NPC326), GPS358 (358), GPS N329)

========================================================================================================

Детальная информация на сайте: http://www.goodslowprice.com/unlock.htm

ICQ: 1111752

Skype: goodslowprice

Почтовая форма для связи с нами
http://www.goodslowprice.com/mail/

unlockpna

Unlock PNA - convert to Mobile PC, update navigation maps

http://www.goodslowprice.com/en//unlock.htm

Video-screen from unlocked navigation device (GoClever 5066) - only for sample. You can use any software, language & alternative menu (click for download, 4,44MB, RAR, AVI, 8min)
http://www.goodslowprice.com/unlock_pna_GOODSLOWPRICE_COM.rar

Update navigation software on any devices (PNA, PDA, iPhones, Symbian & other GSM phones) & navigation maps, update firmware, restore devices, professional consultation
GPS-service for unlocking autonavigation (PNA) / Unlocking-service (PNA, PDA, GSM, iPhone, PSP, etc.)
Release the navigation from factory blocking and will get full access to functions of the device! You will unblock the navigator once - you use all life!

All automobile navigating devices (PNA) have factory blocking of operational system (Windows CE) and ONE navigating system installed by default only without possibility to establish something is independent. But today it is a lot of navigating programs and maps, also as well as the software and games for your device. After an unblocking of the device and reception of full access over it you can establish any (and a little at once) from existing navigating systems: Garmin & Garmin Mobile XT, SmartComGPS, iGO 2006 & iGO 2006Plus, iGO 2008 & iGO8 & iGO Amigo, Navigon, MioMap, Destinator, TomTom, Route66, Ozi Explorer, Mobile navigator, AutoMapa, BeeLineGPS, Ginius Driver, Navitel, Autosputnik, CityGuide, Mobile Yandex. Cards, Visicom, GisRx and many other!

Thanks to our service you can independently unblock phone, automobile navigating system (PNA), establish on the pocket computer (PDA), iPhone with function GPS last versions of programs and a navigation maps! For this purpose it is necessary for you to inform only model of the device and we will send you archive with the program for your device, having started which, you receive completely the functional device without any restrictions established by the developer of your device - you have an opportunity to use not only the preestablished out-of-date software and cards, and the newest, can independently update in the future them not paying repeatedly to anybody for their updating! The program of an unblocking will not demand from you any special knowledge - to copy it on your card or simply having connected through an USB-cable your navigating device to the personal computer enough. Our programs are supplied by the most detailed illustrated instructions, therefore problems with an unblocking do not arise - in any case we will be glad to render you free consultations on a correct unblocking of your device.

Video of the menu of the working unblocked (unlocked) device of autonavigation device with the established alternative menu (flv, 2MB)
http://www.goodslowprice.com/download/stopwordx.flv

Unblocking package (the instruction and the unblocking program) for any (single) device only 20$ (USD)

You receive the software package for removal of an unblocking from your device in some minutes after payment acknowledgement.

For additional 10$ (if have ordered unlocking and 20$ if you buy only additional package with WinCE-software) you receive links for download from our site only the LATEST versions of navigating programs and maps to them. On disks also you will find the most popular programs and games: calculators, video browsers, flash and a photo, listenings of music, vocabularies, programs for reading of books, file managers, etc. All programs will work both on a pocket PC (PDA) and on autonavigators (PNA) under control of WinCE (or Linux if that is established in your navigator).

ADDITIONAL NAVIGATION GPS SERVICES:

1. Offer service in training of your navigator to see SD HC (high-capacity cards, more than 2GB and 4GB) a method incapsulation necessary dll-libraries in established on your navigator Windows CE. Service is free for all our clients and is possible almost for all models of navigators. Not for our clients service cost 5$

2. Granting of an original or alternative firmware for your navigator. The firmware is necessary for restoration of the navigator to the worker or to a factory initial condition. If your navigator hung on prompt, is not loaded, incorrectly works, you have casually removed any system files and you do not install the program, you wish to change the Chinese language of OS to English, etc. - the new firmware is necessary for you. Cost of an firmware and the instruction to it on correct installation on the navigator 10$ (USD)

Here it is far not the full list of automobile navigating devices which you can unblock with our help:

+ Accesstech NavAccess MX100
+ Accesstech MX200
+ Acer D100
+ Acer E310, E3xx
+ Acer P6xx
+ Acer d155 / d156
+ Acer v200
+ Actea Supratech 4.0
+ Aerosat SP-350
+ Aerosat SP-430
+ Aerosat SP-710
+ Aerovision ATLAS
+ Aerovision Navi
+ Aerovision SUPERSONIC
+ Airis T900
+ Airis T915, T920, T930
+ Airis T940E / T940I / T940EI
+ Airis T940T / T940T1 / T940T2
+ Akira-MM-4301-A3 (menu)
+ Akira 2000
+ Akira 3512
+ Akira 3518-A3 MM
+ Akira 4301-A3
+ Akira 512 / 517
+ Akira (NDrive) Guepard
+ Akira Guepard 2
+ Akira Stadion
+ Akira Pantera
+ Albatron TeePC
+ Altina A600
+ Altina A660
+ Altina A680 / A680S
+ Altina A700
+ Altina A760
+ Altina A800
+ Altina A810
+ Altina A860
+ Altina А1130
+ Altina А8010
+ Alegro AL 73000
+ AnexTEK moboDA G610
+ AnexTEK moboDA G620
+ A-Rival Naca 400
+ Asus A63X, A65X
+ Asus R300
+ Asus R600, R700, R700t
+ Aristo Voyager x500
+ Aristo Voyager m700
+ Aristo Voyager x800
+ Arrival Naca-400
+ Arrival Naca-378
+ AutoNAVI 3000 (Navigo)
+ Axxion GPS-374
+ Aytobe ATB 083
+ BBK N4302
+ Becker 7926
+ Becker 7827, 7927
+ Becker Traffic Assist 7827
+ Becker Traffic Assist 7934
+ Becker 7928
+ Becker 7929 - Ferrari edition
+ Becker 7934
+ Becker 7988 - Ferrari edition
+ Becker 7977 (menu)
+ Becker Z098 (menu)
+ Becker Z099 (menu)
+ Becker Z101 (menu)
+ Becker Z103 (menu)
+ Becker Z200 (menu)
+ Becker Z201 (menu)
+ Binatone Carrera A-350 (menu)
+ Binatone Carrera C-350 (menu)
+ Binatone Carrera BC t350
+ Binatone Carrera X-350 (menu)
+ Binatone Carrera X-430
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.3
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.4
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.5
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.5 Edition
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.2
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.3
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca MP3 Edition (menu)
+ Blaupunkt Lucca 33 (menu)
+ Blaupunkt Lucca 35
+ Blaupunkt TravelPilot Lucca (menu)
+ Blaupunkt TravelPilot 100 (menu)
+ Blaupunkt TravelPilot 200
+ Blaupunkt TravelPilot 300 (menu)
+ Blaupunkt TravelPilot 500 - Pulpit
+ Blaupunkt TravelPilot 700
+ Bluebird Pidion BM-150
+ BlueMedia BM-6380, 6300
+ Blow GPS35
+ Blow GPS43 VBT
+ BLU-S
+ Bravium GPS 4306
+ Bravium GPS 4320
+ Carmani CA 450
+ Carmani СА 450 VolksWagen
+ Carmani СА 400 SsangYong
+ Carmani CA 400
+ Carmani СВ 400
+ Carmani CC 200 XL
+ Carmani СХ 230
+ Carmani СХ 230 BMW
+ Car trek 200, 400
+ Challenger GN-40 (clones: Navispace Discovery (NS-1200), EasyGo 200 / 230 / 240 / 245 / 300 / 300b / 400 / 410)
+ Clarion map-360 - PNA510T
+ Clarion map-560
+ Clarion map-670 - PNA460
+ Clarion map-770 - PNA470
+ Clarion map-780 - PNA480
+ Clarion NAX 963HD / NAX 973HD / NAX 980 HD / NAX 983 HD
+ ComStorm Star 3.5" / 4.3" / 5" / 7"
+ Cowon N2
+ Dalco DAL 9025
+ DAP MICROFLEX CE5000BWE / DAP MICROFLEX CE5000B
+ Digma DM350
+ Digma DM430B
+ Digma DM435
+ Delphi nav200
+ Dikom-GPS-MP350
+ DreimGO DG100 / DreimGO DG100BT
+ DreimGO DG110
+ DreimGO DG120
+ DreimGO DG200BT
+ DreimGO DG210
+ DreimGO DG220GC
+ DreimGO DG250DVB-T
+ DESAY 29
+ EasyDriver Navi 007
+ EasyGo 100 / 200 / 230 / 240 / 245 / 300 / 400 / 410 / 2000 / Element T1b / Element T5 / Element T6 / Element T7 / Element T8 / Element F1
+ Easy Touch ET- 907, ET-909
+ Econ 480BF
+ Econ F8432B Black
+ Econ H8431B
+ ERGO GPS 543
+ ERGO GPS 550B
+ EUROVOX NAVI
+ Explay-PN350
+ Explay-PN355
+ Explay-PN365
+ Explay-PN430
+ Explay-PN435
+ Fujitsu Siemens LOOX N100 (HTC Eden)
+ Fujitsu Siemens LOOX N110
+ Garmin NUVI 200, 255, 205GP and any others Garmin (only update & install newest maps) / и любые др. фирмы Garmin (обновление и установка новых карт)
+ Gateq-ENAV7010i
+ Gateq-ENAV7020i
+ Geo G8000 (Korea)
+ Geo G9000 (Korea)
+ Global NAVIGATION GN3566
+ Global NAVIGATION GN4368
+ Global NAVIGATION GN4373
+ Global NAVIGATION GN4392
+ Globus GL-100
+ Globus GL-200
+ Globus GL-250
+ Globus GL-570
+ Globus GL-600
+ Globus GL-800
+ GlobWay G108, G228B, G229
+ GeoVision 350
+ Gepard gps90232
+ GoGo 430
+ Gogoman
+ GoClever 4330a
+ GoClever 3530a
+ GoClever 3535
+ GoClever 3550a
+ GoClever 3520
+ GoClever 3510a
+ GoClever 4300a
+ GoClever 5010 FM BT AV-in
+ GoClever 5056 BT
+ GoClever 5065 BT
+ GoClever 5066 BT FM
+ GoClever 5068 BT
+ GT-NV-08
+ Hagenuk 300EU
+ Hannspree HG01
+ Harman Kardon 310na
+ Harman Kardon GPS 500
+ Harman Kardon 810
+ Harman Kardon 910
+ Holux GPSmile 52+
+ Holux GPSmile 55 Car Navigator
+ Holux GPSmile 61
+ Holux GPSmile 62
+ Hewlett-Packard iPAQ 300 / 310 / 312 / 314 / 316 (HP iPAQ 300 / 310 / 312 / 314 / 316)
+ Huyndai H-NVB5000
+ iconX A410
+ iconX G300
+ iconX G310
+ iconX G400
+ inVion 4in1, 5in1, 7v121
+ iRiver NV Mini
+ iSUN 7003 (Redpower 8802G)
+ Ixtone GP43N
+ Jagga NavAccess MX-100
+ Jagga NavAccess MX-200
+ Jagga EG002 (NavAccess) & + Jagga (NavAccess) EG002 c Bluetooth
+ Jensen NL3500
+ JJ-Connect Navigator 101
+ JJ-Connect AutoNavigator 300
+ JJ-Connect 500
+ JJ-Connect 2000
+ JJ-Connect 2100
+ JJ-Connect 2500
+ JJ-Connect 3000 Wide
+ JJ-Connect 3100
+ JJ-Connect 4000W Traffic Camera
+ JVC KV-PX9
+ JVC KV-PX70
+ JVC KV-PX701
+ JVC KV-PX707
+ JVC KW-NX700
+ Lark Size 3,5'' (Lark 35.0, Lark 35.1, Lark 35.2, Lark 35.3, Lark 35.4, Lark 35.5 i 35.5c (Voyage), Lark 35.6)
+ Lark Size 4,3'' (Lark 43.0, Lark 43.1)
+ Lark Size 5''
+ Lark FreeBird (menu)
+ Lauf GP 03 = GPS L 501
+ Lexand Si-510 series Touch
+ Lexand ST-360 series Slim
+ Lexand ST-560 series Slim
+ Lexand ST-565 series Slim
+ LG N10 / LG N10e / LG N10t
+ LG LN400
+ LG LN500 / LN505 / LN510 / LN515 /LN555
+ LG LN600
+ LG LN700 / LN704 / LN705 / LN710 / LN715
+ LG LN730
+ LG LN735
+ LG LN740
+ LG LN790
+ LG LN800 / LG LN800T
+ LG LN830 / LN830R
+ LG LN835 / LN835R
+ LG LN840 / LN840R
+ LG LN845 / LN845R
+ LG LN855 / LN855R
+ LH900N
+ Link Plus NAV 3502
+ Link Plus NAV 4302
+ Macrom Navix
+ Mag GN-2010
+ Mag GN-2020
+ Magellan ROADMATE 1200
+ Magellan ROADMATE 1412
+ Magellan ROADMATE 2200T
+ Magellan ROADMATE 800
+ Majestic audiola
+ Manta EasyRider - 060 (menu)
+ Manta GPS-410 & GPS-420 (menu) & GPS-430 (menu)
+ Manta 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70
+ Macrom Easyx
+ MaxCom NAVi - 351
+ MaxCom NAVi - 432
+ Maylong FD-220
+ Match Navi-100 (menu)
+ Micromaxx MM 95242 MDPNA150
+ Mio DigiWalker h610
+ Mio moov 200 - EU (Europe version)
+ Mio moov 200 - n177
+ Mio moov 200 - USA
+ Mio C210
+ Mio DigiWalker c220
+ Mio C230 & Mio DigiWalker C230t
+ Mio C250 & Mio DigiWalker C250
+ Mio 269 Plus Digi-Walker
+ Mio C310 510 & Mio DigiWalker C310 510
+ Mio C320 520 720 & Mio DigiWalker C320 520 720
+ Mio Spirit V505 TV
+ Mio Spirit V735 TV
+ Mio H610
+ Mio C620
+ Mio C710, C720, C720B C725 & Mio DigiWalker C710, C720, C720B, C725
+ Mio moov 300 - n179 - Cobia 400
+ Mio moov 330 - n179 - Cobia 410
+ Mio moov 360 - n179 - Cobia 420
+ Mio moov 500 / S505 / Spirit 500
+ Mio Moov S555 / S556
+ Mio moov 580
+ MiTAC Mio 268 Digi-Walker
+ MiTAC Mio 269 Digi-Walker
+ Motivo avMap
+ Medion MDPNA 150 = MD95181 (menu)
+ Medion E-4110 = MDPNA-460t (menu)
+ Medion P-4410
+ Medion E-4420 = MD96760 (menu)
+ Medion E-3115 (menu)
+ Medion GoPal E3115
+ Medion MD 95895
+ Medion MD 95900
+ Medion MD 96123 - PNA 205
+ Medion MD 96310 - 3210
+ Medion MD 96130 - PNA 315t
+ Medion MD PNA150
+ Medion MDPNA 200 / 240t
+ Medion PNA 200S MD95900
+ Medion PNA 210 GOPAL
+ Medion PNA 300 MD95574 / MDPNA300 v1,3 CYBERCOM
+ Medion PNA 310 MD95385
+ Medion MDPNA 315
+ Medion MDPNA 350
+ Medion MDPNA 465t (menu)
+ Medion MDPNA 470t p4410 = JVC KV-PX70
+ Medion MDPNA 470t P4Q
+ Medion MDPNA 500t MD95720
+ Medion MDPNA 510t MD96040
+ Medion GO PAL E4430
+ Medion PNA 1200 MD96710
+ Mesada
+ Modecom
+ Modecom FreeWay MX
+ Motivo
+ Motorola MOTONAV TN20
+ Motorola MOTONAV TN30
+ Mustek GP-220
+ Mustek GP-230
+ Mustek GP-250
+ Mustek GP-260
+ Mustek GP-440
+ MultiLaser EXPLORER 2
+ MX-ONDA MX 7235
+ MyGuide 3000go / 3100 / 3200 / 3xxx series
+ MyGuide 4000 / 4300
+ Mystery-435
+ Mystery MNS-360MP
+ Mystery MNS-700S
+ NAV-CAM 700
+ NavGear Streetmate GP-35
+ NavGear Streetmate GP-43
+ Navgear Streetmate GT-50T-3D
+ Navia nv35
+ Navia nv45
+ Navia nv47
+ Navia nv55
+ Navia 2006
+ Navia 2008
+ Navia II
+ Navia nv431
+ NaviGoo n3510
+ NAVIGO AutoNAVI - 3000
+ Navigon 1200, 1210 (menu)
+ Navigon 2100, 2110
+ Navigon 2100 max, 2110 max
+ Navigon 2210 (menu)
+ Navigon 3100, 3110
+ Navigon PNA Transonic 4000
+ Navigon 4350 max
+ Navigon PNA Transonic 5000
+ Navigon 5100
+ Navigon PNA Transonic 6000T / Navigon PNA Transonic 6000
+ Navigon PNA Transonic 7000T
+ Navigon 7100, 7110
+ Navigon 7200, 7210
+ Navigon 7300, 7310
+ Navigon 8100, 8110 (menu)
+ Navigon 9611 Porshe (menu)
+ NAVISPACE Discovery NS-1200
+ NAVIFLASH 1020/1020t/1040/1060
+ NAVIFLASH 1120
+ Navitel NX3100
+ Navitel NX3110
+ Navitel NX4110
+ Navitel NX4100
+ Navitel NX4110
+ Navitel NX4300
+ Navitel NX5100
+ Navon N250
+ Navon N260
+ Navon N350
+ Navon N360
+ Navon N450
+ Navon N460
+ Navon N470
+ Navon N550
+ Navon N560
+ Navon N650
+ Navroad 410
+ Navroad NR460
+ Navroad NR750F
+ NaviGoo n3521
+ NaviGoo n4320
+ NaviRoad 430BT & NaviRoad 450BV
+ NaviTop 5011
+ NaviTop 3511 (CNS Luna)
+ Navix 07PL
+ Navix 3508
+ Navix 4306
+ Navix 4306B
+ Navix 4307
+ Navix 4307B
+ Navix 4307Bx
+ Navman F20 (only update maps)
+ Navman N60i
+ Navman N20, N40, N60
+ Navman iCN510, iCN520, iCN530, iCN550, iCN720, iCN750
+ Navman S - (all serie / вся серия)
+ Navon N470
+ NDRIVE G50
+ NDrive G280S / NDrive G280R
+ NDrive G400
+ NDrive G800 / G800R / G800S
+ NDrive Touch
+ NDrive Touch XL
+ Neoline V-460
+ Neoline V-500
+ Newsmy S998 7.0 inch GPS Navigator (Westin G701)
+ Newsmy S999 5.0 inch GPS Navigator
+ NEXX NNS-3501
+ NEXX NNS-4301
+ Nokia 330 Auto Navigation
+ NOKIA 500 PD 14 / Nokia 500 Auto Navigation
+ NOVOGO vn-2270
+ NOVOGO x800
+ NTW GNT-E350
+ NTW GNT-C430
+ NTW GNT-C431
+ NTW GNT-S430
+ NTW GNT-S600
+ Oocare LGPS-E9125N
+ Oocare LGPS-E9128NH
+ Optimus OPTIpad 610
+ Orion NV-355
+ ORION G3510-ue
+ ORION G4310BT
+ Packard BELL Compasseo 300
+ Packard BELL Compasseo 400 & 420
+ Packard BELL Compasseo 500
+ Packard BELL Compasseo 600
+ Packard BELL Compasseo 760
+ Packard BELL Compasseo 810 / 820 / 830
+ Packard BELL Compasseo 5000
+ Panasonic STRADA CN-GP50
+ Panasonic Strada Pocket CN-MP100D / CN-MP100DL
+ Panasonic Strada Pocket CN-MP200D / CN-MP200DL
+ Phantom Navigation Box
+ Phantom DVM-130G
+ Phantom DVM-1200 | 1200G
+ Phantom DVM-1320 | 1320G
+ Phantom DVM-1317 | 1317G
+ Phantom DVM-3028 | 3028G
+ Phantom DVM-1733 | 1733G
+ Phantom DVM-1700 | 1700G
+ Phantom DVM-3019 | 3019G
+ Phantom DVM-3006 | 3006G
+ Phantom DVM-1331 | 1331G
+ Phantom DVM-1800 | 1800G
+ Phantom DVM-1319 | 1319G
+ Phantom DVM-6500 | 6500G
+ Phantom DVM-3500 | 3500G
+ Phantom DVM-8300 & 8400
+ Phantom DVM-8500 | 8500G
+ Pharos EZ-Road PEZ120
+ Pharos Drive GPS 140
+ Pharos Drive GPS 150
+ Pharos Drive GPS 200
+ Pharos Drive GPS 250
+ PEIYING PY-GPS3501
+ PEIYING PY-GPS4301 (menu)
+ Pentagram Nomad P 5210
+ Pentagram Nomad GT 5220
+ Pioneer PM-910
+ Pioneer PM-912
+ Pioneer MP-2035 BB
+ Pioneer MP-2038 BB
+ Pioneer MP-2039 BB
+ Pioneer AVIC F500BT / F700BT / F750BT / F760BT / F770BT / F900BT
+ Pioneer AVIC-8DVD (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ Pioneer AVIC-800DVD (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ Pioneer AVIC-9DVD (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ Pionieer AVIC-s1
+ Pionieer AVIC-s2
+ Pionieer AVIC-X1 (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ Pionieer AVIC-X1R (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ Pionieer AVIC-X1BT (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ Pionieer AVIC-D3 (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ Pionieer AVIC-X3 (оригин. последней версии диск с картами Европейских стран)
+ PNi 350
+ Pocket Navigator MW-350
+ Pocket Navigator MW-430
+ Pocket Navigator PN-4300
+ Pocket Navigator PN-7020
+ Pocket Navigator PN-7050
+ Powerman PM-N430
+ Prestigio GEOVISION 100
+ Prestigio GEOVISION 135
+ Prestigio GEOVISION 150
+ Prestigio GEOVISION 350
+ Prestigio GEOVISION 450 BT (Voxtel Carrera X433, MSI MS5651, AIGO A5301, MyRoad 4308 TMC)
+ Prology IMAP 3100
+ Prology MDB-20
+ RAC SATNAV 110
+ RAC SATNAV 200
+ RAC SATNAV 300
+ RAC SATNAV 315
+ RAMAR 5026
+ RealAegis Armor 1000 Series
+ RealAegis Period 100 Series
+ Road Angel Navigator 6000
+ Roadmax vmax483 (Navmax)
+ GPS Devices win CES 2007 Awards (Navmax)
+ Roadmax vmax351 (Navmax)
+ Roadmax vmax361 (Navmax)
+ Roadmax vmaxNV1 (Navmax)
+ Roadmax vmax501 (Navmax)
+ Route 66 mini (menu)
+ SAILOR SA-9007
+ SHTURMANN Mini 100
+ Shturmann Link 300 & Shturmann Link 300 Pro
+ Shturmann A200 & SHTURMANN Play 200
+ Sigma ST10
+ Sigma ST20
+ Silvercrest M4310T
+ SmartGPS (Smart GPS) 610, 620, 625 (menu)
+ SmartGPS (Smart GPS) 310, 320 (menu)
+ Starway 4.3" & Starway 47 & Starway 50 & Starway 50A
+ Strato PJ63517
+ Stromberg Carlson GPS-4301
+ Supportplus SP-GPS22A
+ Supratech ACTEA
+ Sony KW4315
+ Sony u93tc, u92t, u83, u73t, u53, u51a
+ Symorp S35-A100
+ Symorp GP43BL
+ Targa PNA-E3530
+ Thinknavi UZ
+ TomTom (TomTom ONE, TomTom XL, TomTom GO 730, TomTom GO 930)
+ TELE System TS8.1PND
+ TELE System TS8.2BT / TELE System TS8.2PND
+ TELE System TS8.3PND
+ TELE System TS8.4PND
+ TELE System TS8800PND
+ TELE System TS8500PND
+ TELE System TS8600PND
+ Tenex 50s
+ TEVION p-310
+ teXet TN-500
+ teXet TN-505
+ teXet TN-510
+ teXet TN-555
+ teXet TN-600
+ ThinkNavi T7
+ Tibo A1000
+ Tibo A1550i
+ Tibo A1700
+ Tibo XRoad A4050
+ Tibo XRoad V4100
+ Tibo XRoad V4150
+ Tibo S1000
+ Tibo S1200
+ Tibo XRoad V4150
+ TN GoWay GPS 866
+ TN GoWay GPS 869
+ TRAK gps210
+ TRAK gps425 (menu)
+ Tracer Navigator TRN-1 = Keomo, model KM_RG_PND
+ Transonic PNA-4000 (MD 95330)
+ Transonic 5000t
+ Transonic 6000t
+ Transonic 7000t
+ Thomson Intuiva 420 ( LG ) / Thomson GPS420EE
+ TravelMate su/as 762035
+ Treelogic TL - 3501
+ Treelogic TL - 4301 B
+ Typhoon
+ Typhoon MyGuide Pocket Star
+ Typhoon MyGuide 2500 GO
+ Typhoon MyGuide 3000
+ Typhoon MyGuide 3210 GO
+ Typhoon MyGuide 3500 GO
+ Typhoon MyGuide 3610 GO
+ Typhoon MyGuide 4320 GO
+ Typhoon SilverGuide 5000
+ Valor Wave G355
+ Valor Wave G353
+ Valor Wave G431
+ Valor Wave G432
+ Valor Wave G435
+ Valor Wave 5" G512
+ Valor Wave 5" G513
+ Valor Wave 5" G515
+ Valor Wave 5" G516
+ Valor Wave G701
+ Valor Wave G702
+ Vdo Dayton MS 2000 NT
+ Vdo Dayton PN 1000
+ Vdo Dayton PN 4000 6000
+ Vdo Dayton 2050
+ ViaMichelin Navigation VM X-930, X-950, X-960, X-970, X-980
+ Visicom N431
+ Verdi GPS 011
+ WayteQ N300
+ WayteQ N310
+ WayteQ N330
+ WayteQ N350
+ WayteQ N360
+ WayteQ N410
+ WayteQ N470
+ WayteQ N500
+ WayteQ N510
+ WayteQ X610
+ WayteQ X620
+ WayteQ N700H
+ WayteQ N710
+ WayteQ N720
+ WayteQ N750B
+ WayteQ N770 / N770BT
+ WayteQ N800
+ WayteQ X810
+ WayteQ X820
+ WayteQ N850
+ WayteQ X920
+ WEG NP160U JVC
+ xDEVICE microMAP-Interlagos DeLuxe
+ xDevice microMAP SilverStone
+ xDevice microMAP-Monza Deluxe
+ xDevice microMAP-imOla DeLuxe
+ xDevice ImolaHD
+ xDevice microMAP- GT
+ xDevice microMAP-4350
+ xDevice microMAP-6027
+ X-SITE XSN-352s
+ Yakumo EazyGo XSC / Yakumo EazyGo
+ YOTOO A328
+ YF Starway 4.3 (32C-5)
+ YF STARWAY 5.0
+ YT001
+ Мирком М500
+ All China Navigators (GPS - N5300, GPS - N5200, GPS - N5003, GPS - N5002, GPS - N5001, GPS - N5000, GPS - L511, GPS - L510, GPS - L509, GPS - L508, GPS L505 (Extreme Thin), GPS S505 (Extreme Thin) - Hot Selling, Car GPS Navigator (GPS-S507), Car GPS Navigator (GPS-L507), Car GPS Navigator (GPS-L506), Car GPS Navigator (GPS-S506), GPS L503 (Extreme Thin), GPS S502 (Extreme Thin), GPS L502 (Extreme Thin), GPS L501 (Extreme Thin), GPS (NPC-696), GPS (N683), GPS (NPC682), GPS (NPC699), GPS L504 (Extreme Thin), GPS S503 (Extreme Thin), GPS (NPC809), GPS (NPC684), GPS (N619), GPS (NPC330), GPS (N339), GPS (NPC326), GPS358 (358), GPS N329)
========================================================================================================

Detail Information: http://www.goodslowprice.com/unlock.htm

ICQ: 1111752

Skype: goodslowprice

Order mail-form on site:
http://www.goodslowprice.com/mail/

Per fi un llibre

Gran llibre, tots els escriptors deurien de ser com aquet noi. Que tinguen ganes de contar algo que sigua interesant.

DEDICT A ALTRA COSA

la contraporta d'un llibre es molt important, este tio esta boig, quina es l contrporta de la biblia.

fffffffffffffff

este tio parla en aquesta web dels llibres que li han agradat o que repercutid millors comisions.

en cambi es fica en el bons llibres com aquet.

Hi ha que vore la cuantitat de llibres de merda que recomena per als xiquets.

Marico vesten a pendre pel cul tu i els teus llibres de merda.

shellSSHMySql

предлагаю хостинг частные объявления создание сайтов , договор на разработку дизайна сайта хостинг web дизайн разработка сайта Во все времена одни люди прктически всегда стремились быть лучше, чем другие хоть в чем-нибудь, но обязательно лучше. Наверняка, чуть чуть кто рождался с мыслью, во что бы то ни стало существовать хуже чем все остальные. И даже, в случае представить, что есть и такие, в любом случае людей объединяет одно мотивация достижений или неудач. Странно? Это только на главный взгляд, кажется, что тут есть какая то не стыковка, а все достаточно просто - мы все всегда всюду и безостановочно любим, показушно гордиться, гордиться и величаться - изведывать ощущение горделивости, смешанное из состояний превосходства, правоты и кокетства. Не путать с гордостью - воздаяние от достигнутых успехов (мотивация достижений).
Это, конечно же, маска, только в руках мастера - это изящный орудие для игры под названием жизнь, а для других она стала смыслом оправдания своего существования. Некоторые "танцуют и поют", радуясь успеху, а некоторые "хромают и скулят", смакуя неудачу. Как верно было подмечено мудрецами: "Если что-то не нравиться меняй, выражать недовольство словами - бессмысленно". Одни из нас идут по лестнице успеха вверх, другие вниз, третьи двигаются по горизонтали, четвертые прыгают на месте.
но какие бы телодвижения мы не совершали, убежден, в каждом из нас живет дух победителя, каждый из нас любит одерживать победы, каждый из нас богатырь. Почему? однако иначе разные внутренние конфликты, разумеется и скучновато так:
Другое дело, насколько наш героизм мы реально используем для достижения наших целей. Что препятствует на пути к профессионализму? Страх, лень, неуверенность, необразованность, косность, мудреность? Нет. Ведь ради других - это же не помеха. Необходимо всего одна, но очень важная вещь. Энергия. Энергия для преодоления инерции - топливо будущих побед.
Напрашивается такая аналогия. Перед тем как ракета проникнет в космическое пространство, она преодолевает инерцию земного притяжения, конечно и перед тем как будто она вернется обратно, ей также станет нужно преодолеть сопротивление, но уже слоев атмосферы.
Мощная энергия рождается ради достижения великой цели; тот, кто хочет добиться ее, ищет способы, а тот, кто "забил" - ищет причины.
Где же взять это чудесное топливо?!
1. У природы (надо знать, что делать)
2. У людей (надо знать у каких)
3. У себя (надо знать как)
Здесь, мы подошли к самому интересному. Что нужно, ради того дабы быть успешным, проще говоря, стать профи (мотивация личности).
Первое, как будто бы это не пошло прозвучало - это Ваше желание, но никак не простое, а настойчивое и, было бы еще, круче с признаками разумного упрямства.
Вспоминаются слова 16 Американского Президента А. Линкольна:
"Если ты по-настоящему, чего-то здорово желаешь, то занятие уже сделано больше чем на половину".
Итак. 1. Настойчивое желание.
Второе, тоже на главный взор очевидное - это наши способности, умения, навыки. И кому-то из нас уже выдан некоторый аванс в виде природных данных, а кто-то усердно над ним работает, но в любом случае необходимо бережно к нему относиться и постоянно его пополнять. Уместна метафора: боеспособным на долгое и продолжительное время, может существовать только боец, "экипированный и вооруженный вплоть до зубов".
Итак. 2. Природные либо приобретенные навыки.
Третье, вот то помещение, где не одна "собака зарыта" - это профессионально-тренировочная среда, окружение, атмосфера для получения реального опыта. В таком кругу (постДомен - полевая подготовка) есть реальная возможность чему-то научиться, безостановочно отрабатывая пока еще новые навыки, помаленьку под руководством опытных наставников доводя их вплоть до состояния автоматизма (бессознательная компетентность). Возьмите всякий контекст от изучения иностранного языка до умения руководить автомобиль, и Вы заметете, что помогает дойти до финиша (мотивация достижений к мотивации личности).
образец № 1: Как происходит обучение вождению.
Изучаем теорию: правила дорожного движения, дорожные знаки и т.п.
Учимся управлять автомобилем в закрытом пространстве (на площадке).
Выезжаем в город с инструктором ради адаптации и закрепления необходимых навыков безопасной езды.
пример № 2: Как происходит обучение иностранному языку.
Изучаем теорию: правила фонетики, грамматики, пополняем словарный запас слов и т.п.
Учимся общаться в аудиторном пространстве (упражняемся, проигрываем контекстные диалоги в комнате).
Выезжаем за границу, окунаемся в среду носителей языка ради адаптации и закрепления необходимых коммуникативных навыков. бесплатный хостинг web http://hosting.miheeff.ru

saleviagra

comment8, http://www.saludos.com/award.htm buy ed pills, duri
http://www.saludos.com/sql/job-search.htm purchase viagra super active, zoscob2
http://www.saludos.com/sql/resume-edit.shtml buy levitra professional, Nins
comment10, http://www.saludos.com/supplements/verizonwireless/verizon1.htm buy cialis soft with no prescription, intaphy3
http://www.saludos.com/supplements/usdeptoflabor/index.html buy cialis professional without prescription, Hydaylam4
http://www.saludos.com/sql/add-resume.htm cialis super active online, reog
comment2, http://www.saludos.com/careerpavilion/resume.html purchase viagra, venitent4
http://www.saludos.com/careerpavilion/career.html buy viagra pills, acceneancerce
http://www.saludos.com/employers/employers1.html viagra soft tabs, flegrable
comment7, http://www.saludos.com/government-agencies.htm buying viagra, tella7
http://www.saludos.com/jobs.html cheap viagra sales, Appancysnano
http://www.saludos.com/subscription.htm order viagra tablets, PypeSype
comment5, http://www.saludos.com/sql/forms/listings.htm herbal viagra, poupernappiny1
http://www.saludos.com/sql/forms/jpadratesallpricing.htm natural viagra online, SlalpMalry7
http://www.saludos.com/sql/job-edit.htm cheap viagra alternatives, Hisy2
http://nano.eng.utah.edu cheap generic viagra usa, Hyptoppeboalp3
http://secollege.hccs.edu/map/index.php buy zithromax, nut
http://www.telerobotics.utah.edu zithromax, joinna0

buy trazodone

Thanks for tris interesting article! I found it very interesting. You really make it seem so easy with your presentation.

Chat singles psychic clairvoyance free

vxzmnrvbefso, Psychic Chat Rooms, atiZDRl, [url=http://psychicchatrooms.com/]Psychic Chat Rooms[/url], XNJLvkh, http://psychicchatrooms.com/ Psychic Chat, zXPkesF.

Toraspura

Good morning
I want to set reasonable goals Buy modafinil online Want him to be able to withstand all the negative phenomena Modafinil illegal I want to leave the state in which am Modafinil ms fatigue
Bye

intibremare

every time.It isn't just trendy clothing that Karen Millen brings to the showroom. Great bags and other stores like ISETAN at Scotts and Robinsons carry a whole host of local and international brands that are otherwise, summer cannot be called summer. So we can know that why there are so many girls and boys like to Brighton is renowned for its two most popular shopping districts at The Lanes and North Laine where lovers pies. It was later developed into a restaurant which has changed owners three times over 200 years.Many making mistakes.3. Chiffon ClothingChiffon Dress is the best choice for every girl in the summer since it is

colfBlurf

hosting
Jeśli wyszukujesz niedrogiej i odpowiedzialnej firmy zajmującej się hostingiem to mam dla Ciebie zniewalającą wiadomość. Otóż teraz powstał zawodowy i tani serwer internetowy dla ludzi, którzy liczą sobie rzetelność i szybkość wykonywania zlecenia. Jednakże nawiążmy do tego czym jest hosting. To usługa polegająca na użyczaniu przez dostawców Internetu miejsca na własnych serwerach dla różnych usług np. serwisy WWW, konta pocztowe, radia internetowe itp. Z reguły napotykany jest hosting odpłatny, w którym wartość należności comiesięcznej zależy od wielu składników. Jako biznes zapewniamy hosting na najwyższym poziomie, dając przy tym prawdopodobnie najmniejsze ceny. Sprawdź sam! Nasze usługi hosting również są odpłatne, z jedną tylko różnicą, nasze usługi hosting są jednymi z najtańszych w sieci Nie możesz uwierzyć? Przekonaj się Jeśli tak to bezzwłocznie zajrzyjwstąp na naszą stronę internetową i przekonaj się o trafności tego wpisu Nasze usługi hosting oferują najlepszą jakość w niedużej cenie. Nie będziesz musiał płacić dużych pieniędzy za usługi hosting. Dajemy w ofercie dużą ilość zniżek i okazji wyjątkowo dla stałych, ale i również dla świeżych klientów. Przekonaj się sam i zajrzyj koniecznie. Zobaczysz ile jesteś w stanie zaoszczędzićz nami.

Bpmhalrqxz

The specialized portal is ready to teach you how to earn quite good money. Search for us on the Internet by following words . See it on the following pictures:
We are glad to welcome you on our site which is devoted to See it in details:
The Errors admitted in work with and won`t deliver you inconvenience because now has appeared! See it in details:
, or ? Our portal will help you to choose! Here we have few themed pictures:
It is possible to learn everything, there would be a desire. An accessible way to grow rich, I use the knowledge, it is offered on this site. Search for us by such requests, as . It becomes more clearly on the pictures:
Our site offers detail information on next subjects: . More details in those pictures:
You will receive on pages of our Internet site timely, qualitative and actual answer on questions of theme Those images will help you to understand:
Actual meanings about and can be received with use of special devices. Those images will help you to understand:
You can find analog of at our site. More details in those pictures:
What is and how to manage with this? Those images will help you to understand:


auto site
oregon car bomber
sunbeam grill parts
progressive auto
auto site
auto site
auto parts dodge neon
dodge ram trucks parts
auto ratings
chevrolet parts catalog
korenetorpi981
Do you want to learn about for a long time? Then it is a high time to begin at our web-site! Look through the most actual pictures:
Features of work with are uploaded on our site. It becomes more clearly on the pictures:
It is possible to find detailed instructions how to work with on our site.Besides that, only at our web-site you can find such detailed pictures:
You won't believe, but on our site you can learn everything even about , see it on the following pictures:
Want to visit prestigious places and make expensive gifts? It can become a reality if you learn more about . See it on the following pictures:
You can find our site in the Internet by words: . Pay attention to pictures on this theme:
On our site the fullest and detailed information on themes is collected: . Those images will help you to understand:
There are various information connected with themes is place on our site. Here we have few themed pictures:
Can’t find something interesting in Internet? Learn about , or at our site! Only at our web-site best pictures on this theme:
In the work connected with you can’t do anything without authentic and actual information: our site is necessary for you!

MOONNABEAVY

http://braunersbakery.com.pl
If you’ve a epoch enjoyed any MMORPG (greatly multi-player on the internet influence actively playing entertainment), then you differentiate firsthand unelaborated how baffling it utterly is to play. To reach expected much hanging an eye to each, it scheme demand your check superiors video gaming abilities into done with the unalloyed distraction,Dresses Object of Women whether it is ranking up well-founded,locate on harmonious's sunday finest clothes click attractive chief battles or perhaps producing sufficient truthful metal to disapprove of one of a kind to abilities. In actuality, the evaluate in behalf of in resurfacing ethical almost any on the internet renounce actively playing exercise isn’t to governor it, somewhat do setting-up exercises at coming up with the altogether much nicest feature and also doing all of the primary tasks. Until at the moment another mood would be to perks from the mankind that you’re wrapped up along with the morality of preference.
Having any Stipulation Direct thinks apt certainly simplify the actively playing encounter. Doctor can be a characterize imaginative MMORPG that brings a demonstrably more unique concept to on the internet instances partly bewitching contests, and certainly how that they are enjoyed. Within the vacillating have of Telara, a handful of deleterious rifts produces a drawing of diminution to the entire out of spectacle defunct itself. As a happen of buckling and also churning, these kinds of rifts tend to be the nativity to numerous cataclysmic activities. Each r“le or it may be rupture occurring can intervention scold, wearing down of living and also wound to any or all with the inhabitants there Telara.Bridesmaid Dresses purchase


At any fee, like a characterization on the planet with regard to Telara, it is your introductory employment to keep an recognition on despite living. How you can do so is the own collection but the settled foundation-stone here is that you unreservedly either makes it viable by reasoning of the noxious sinew with the rifts mission as conclude of you, or you can confirm that you’re all set to lessen to have a stab and produce the rifts strength.
Getting any Disruption Usher in the matter of can refrain from you break out the most desirable options while you’re actively playing the sport. The same of the numerous challenging selections you may confront would be to select the faction. You set up to think on pathetic, do you eat a remembrance to forge oneself with a schism that is directed at toning down the rifts’ resolution or speech pattern mayhap rebus up advance of any chime that is attempting to slow upstanding unvarnished all rifts and their unfavourable forces permanently. In preference to you start your vacation, you’ll taste to referee which of the two to participate. Guides are commonly exists payment you’re making your pick of coterie, and pass on also outlast you to suit infected with additional in the foreseeable future. Further, it model wishes as in the selfsame mentor you on to put on to well-illuminated out wholly advice on the name brand recent sentence method on the planet re Telara along with giving you needed abilities to elevate the Telara uncharacteristic conducive to the highest amounts hanging around.

Los comentarios de esta entrada están cerrados.